Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-23-2014, 06:44 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
02 E320 NO CRANK K40 Fuse Blowing keeps blowing

E320 no crank--keeps blowing K40 fuse
I have a 2002 E320 gas engine that would not crank or shift out of park. Found that fuse F3 was blown in K40 module. Replaced fuse and it starts up, but fuse needs to be replaced each time you want to start it.

After starting and using manual release to shift out of park, it will drive but won't shift gears. After shutting off, I find the fuse will be blown. In fact you don't have to turn your key to START, just to ON and it will blow.

My WIS diagrams seems to say F3 is a Diesel Control fuse (??) but the line drawing goes to the ETC module, among other things. Any clues on how to troubleshoot this further?

RESOLVED: After 20 hours of research, I determined the computer cooling fan was shorting out the fuse. Unplugged terminal "G" in the corner of the K40 and it stopped blowing fuses. Shifts out of Park and is acting normal. Hope this helps someone!

Cheers

Last edited by callmechaz; 11-23-2014 at 09:36 PM. Reason: RESOLVED
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page