Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-25-2002, 09:13 AM
Registered User
Join Date: Feb 2002
Location: Illinois
Posts: 142
Alarm help -500e

My '92 500e has an alarm system (Viper/Python?) - there is a red led and a button installed to the right of the light switch. The button is a clear plastic that emits a buzz when depressed and then flashes yellow then red. But this does not "arm" the system. The remote has two buttons with "python" embossed on the top and fcc ID ezsdei1491 on the back. "DEI" is embossed on the back, I replaced the battery and the red light flashes on the remote when a button is depressed. I tried to see if I could program the remote by pushing the dash button once, wait for the buzz, then holding the dash button and remote button one down simultaneously until a buzz. But I cannot arm the system.

Can anyone recognize what system I have from the above info? If so, How do I trouble shoot it? Is the "brain" under the left side rear passenger seat? I find the siren under the hood on the left side of the engine.
1992 Black 500e
1991 Black 300te 4m
1992 Black Renntech 620sl
1979 Porsche 911sc targa
Reply With Quote
Old 04-25-2002, 10:04 AM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
I had this same predicament when I bought my car.

My alarm "brain" was under the dash, on the driver's side. I took it to an alarm shop to see if they could locate it. So that's where mine is, and it's a fairly common place to put it.
I then bought a remote and had him program it to my car... don't ask how... I do not remember! You probably need it coded, I'd assume.

Good luck!
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
Old 04-25-2002, 08:25 PM
Registered User
Join Date: Mar 2002
Location: Great White North!!!!
Posts: 400
wrong forum

i would think you would want to take this question to the audio forum and seek the help of SCJLA.he seems to know everything about stereos and i'm sure he's up there with security systems as well.not that your not getting the proper advice,it's just that he seems to know everything.good luck-keep me posted
'95 s500 (bought for wife but can't bear to share!!!) 125kms
'92 legend 180kms
'88 tbirdturbo(fantastic car-only regular maint.)120kms
'87 mustang gt(gone)
'86 tbirdturbo(gone)
'85 mustang gt(gone-but not forgotten)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page