Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2002, 12:28 PM
Posts: n/a
E 300-D missing at cruise speed

1997 E-300 D has developed a missing sensation after it warms up and at cruising speed. It does not do this when you accelerate hard.

The dealer suggested replacing the EGR valve and two vacuum transducers. They said it was about 7 hours of labor...not a cheap fix at around $1200.

Does the fix make sense and how hard is it to replace an EGR and the transducers?
Reply With Quote
Old 05-03-2002, 12:45 PM
Registered User
Join Date: Jun 2000
Location: Saugus, CA USA
Posts: 1,974
Try disconnecting the EGR valve (ask to see if it won't cause dammage or mean anything.) It could also be dirty injectors. Also check the engine temperature, if its cold (stuck open thermostat.)

A diesel miss is very different from a gas miss. There isn't much that can cause it. And there's a lot of cheeper things to check first.
Reply With Quote
Old 05-03-2002, 05:32 PM
Posts: n/a
Engine temp normal

The engine warms up fine. In fact, the engine does not begin to miss until it has warmed up.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page