Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-13-2016, 05:45 PM
esuitter's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pinehurst, Idaho
Posts: 17
Smile Problem found in 1986 560SEL

I posted earlier about my problem with the temperature sensor aspirator blower (on top of the right side heat duct behind the glove box) running all the time - even with the key off! Further investigation found the mono valve on and when I unplugged the R side on the climate control several things clunked. Needless to say I also found the battery always going dead. After much skull work the problem was the group of leads from the climate control stuff (aspiraor, mono valve, etc) was connected to an always hot point in the fuse box and not to fuse #5 ckt 15.

Reply With Quote
  #2  
Old 07-14-2016, 07:36 AM
Hirnbeiss's Avatar
ich fahre, also bin ich
 
Join Date: Mar 2002
Location: South Florida
Posts: 1,671
An insidious, and borderline nefarious, defect. Do you blame the PO for this?
__________________
Prost!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2016, 11:08 AM
esuitter's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pinehurst, Idaho
Posts: 17
Cool Well......

The PO probably knew something was wrong hence the great deal I got on it. He did give me a note about the wire being moved from fuse #17 (holder bad) to #19 on the same circuit. But whoever did the deed probably thought they were doing it right since the color codes in the manual are wrong. In the manual they are labeled rt/vi (red and violet) but examining the wires in the harness where they connect to the gadgets they are black with red stripe. When I pulled the fuse block up and looked under it I found a group of red wires on #5 and the group of black on the next connection up.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page