Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-26-2017, 03:57 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Location: Plock, Poland
Posts: 4
Unhappy M103 722.4 - gears are hanging off

Hello everybody,

I've got a serious problem with my Mercedes. For example when I'm taking off from traffic lights, softly/normal starting and the car's hanging off on gear, pulling up to ~4000rpm and hardly turns with kick up the next gear (3). The same is for changing 3-4 by it happens at ~5000rpm. It's very incomprehensible because for most of time the gearshifts are soft and proper. It happens in random moments, both on cold or hot engine. The solution for this situation is (usually bot not always) pressing kickdown switch and then proceeds "unhanging".
ATF level is OK also it was lastly changed but it didn't help.



The second trouble is fact reverse gear doesn't work on cold engine but when heats up, reverse works very good. I've never encountered for description this kind of problem, cause other people write reverse work on cold but not on hot.

Please help

Reply With Quote
  #2  
Old 01-27-2017, 08:36 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 491
Kickdown switch under the pedal or solenoid on transmission is broken
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2017, 09:38 AM
Hirnbeiss's Avatar
ich fahre, also bin ich
 
Join Date: Mar 2002
Location: South Florida
Posts: 1,664
The first thing to check is the control pressure cable from the throttle. It should be adjusted to just have no slack.
Next verify the vacuum modulator is good and there are no vacuum leaks.
__________________
Prost!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-29-2017, 01:25 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Location: Plock, Poland
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by ptoro01 View Post
Kickdown switch under the pedal or solenoid on transmission is broken
But if any of them would be broken it was running properly each time when I'm pressing it?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2017, 02:49 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2017
Location: Plock, Poland
Posts: 4
Problem was solved - the mechanic replaced kickdown selenoid and valve body.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page