Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-22-2002, 11:14 PM
Registered User
Join Date: Jun 2000
Location: Saugus, CA USA
Posts: 1,974
W201 dual aux fan removal:All but one screw out!

One of my two electric fans doesn't work. I've tryed to take them (they share a bracket) off and I've gotten all the screws and bolts and nuts off but one The sister screw is accessable by pretending I'm going to drain the coolant by taking that piece of plastic cowling off on the right side, but the one on the left I have no idea how to get to, even though I've spent a bunch of time looking at it and around it. It looks like the only way is to take the front bumper off. Somebody tell me it ain't so.

It didn't work last summer and the engine kept its temperature okey so its not the end of the world, but I would like to fix it.
5 speed '91 190E 2.6 320,000 mi. (new car, fast, smooth as silk six, couldn't find any more Peugeots)
5 speed '85 Peugeot 505 2.5l Turbo Diesel 266,000 mi. (old car, fast for a diesel, had 2 others)
5 speed '01 Jetta V6 (new wifes car, pretty quick)
5 speed '85 Peugeot 505 2.2l Turbo Gas 197,000 mi. (wifes car, faster, sadly gone just short of 200k )
5 speed '83 Yamaha 750 Maxim 14,000 mi. (fastest)
0 speed 4' x 8' 1800 lb Harbor Freight utility trailer (only as fast as what's pulling it)
Reply With Quote
Old 05-24-2002, 01:21 PM
Registered User
Join Date: Jun 2000
Location: Saugus, CA USA
Posts: 1,974
Hasn't ANYBODY taken the fans out! How about on a 300e, they look the same.

Or maybe my nest question: how do you take the bumper off?
Reply With Quote
Old 06-17-2002, 01:28 PM
Registered User
Join Date: Jun 2000
Location: Saugus, CA USA
Posts: 1,974
Fine, I took the bumper off

It was twice as hard as the front bumper on my Peugeot, four bolts instead of two.

And I did fix the fan. Got it all apart and found one of the brushes had hung up. It looked like some adhesive or something had gotten in there. I just scrapped it out and put everything back together and it works. It doesn't turn as fast as the other one and makes a ticking sound but it works better than it did.

My next project is to have the fans run after the engine shuts off, it gets awfully hot under there. I have a plan, all I need is the time.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page