Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 05-26-2002, 09:29 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
For some reason I thought we were talking about a 124 chasis. I will have to check again to see if everything I have been saying applies to a 201 body. Sorry.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #17  
Old 05-26-2002, 09:41 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Vienna, WV
Posts: 121
Steve, my read of the 201 electical manual confirms everything you have been saying. I think the only difference may be the location of the diode. By process of elimination I've concluded that it is on the uneside of the Electrical Center.
__________________
Tom Savage
Vienna, WV
1984 300D Euro
1995 S320
Reply With Quote
  #18  
Old 05-27-2002, 11:15 AM
Gilly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Evansville WI
Posts: 9,616
Brooks asked me to look this over. I hold Steve's opinion/advice with high regard, but I was unaware that the diode affected operation of the radio. I was pretty sure the radio operation would quit when the ignition was turned off due to the ignition being shut off, but would resume operation if the radio button was pressed because of the constant supply that was available for memory power. I am (or at least was) sure that the diode was only for power seat operation with ignition off/door opened. I
haven't gone back to my 201 CD to look at the radio diagram (Brooks didn't tell me it was a radio problem, just asking about the location of the seat diode).
In short, in looking at my 201 wiring diagrams, it looks to me like 89 was the last year the 201 had the diode, at least for power seat operation. After that, it appears the power seat relay handled it all itself without a diode in the system.
My gut reaction to the radio problem is that the radio is bad, possibly because of the arcing that took place.
Gilly
Reply With Quote
  #19  
Old 05-27-2002, 11:18 AM
brookspw's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Nashville, TN
Posts: 551
Do I get a prize or something if I stump gillybenztech AND stevebfl?

Stereo works fine in all ways...except it works with no key and doors open.

brookspw
__________________
1994 C280, dark green metallic
105k miles

1991 190E 2.6, Black
191,500 miles
(sold to another forum member)

2003 Chevy Tahoe LT, Redfire Metallic
105k miles

1989 Mustang GT Cobra Convertible
43k miles
Reply With Quote
  #20  
Old 05-27-2002, 04:37 PM
Gilly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Evansville WI
Posts: 9,616
NO, not only don't you get a prize, but unless you or someone else figures it out, your car stays broken.
Check fuse 19, it's for circuit 15R, I am guessing 15R is either missing or the radio is no longer recognizing it, and it's only operating on circuit 30 (constant) power. But if fuse 19 were bad, you'd be also missing the cigar lighter, the rear defog, and the glove box light.
Gilly
Reply With Quote
  #21  
Old 05-30-2002, 12:10 AM
brookspw's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Nashville, TN
Posts: 551
Anyone? Anyone? Bueller? Ferris Bueller?

Seriously, did the diagrams show anything?

brookspw
__________________
1994 C280, dark green metallic
105k miles

1991 190E 2.6, Black
191,500 miles
(sold to another forum member)

2003 Chevy Tahoe LT, Redfire Metallic
105k miles

1989 Mustang GT Cobra Convertible
43k miles
Reply With Quote
  #22  
Old 05-31-2002, 11:16 AM
brookspw's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Nashville, TN
Posts: 551
Lightbulb

Ok, here is an update with additional symptoms.

Now, when the door is open and key is off -- sometimes the radio plays and sometimes it doesn't. Sometimes it goes on or off by itself.

Also, power seats DO still work with the doors open and key off. However, sometimes with the door closed and key running the power seats won't work. If I open the door and touch a seat button, then close the door it will then continue to work.

Whether diode or relay -- don't know that yet -- it seems like it has partially failed / short / bad connection.

brookspw
__________________
1994 C280, dark green metallic
105k miles

1991 190E 2.6, Black
191,500 miles
(sold to another forum member)

2003 Chevy Tahoe LT, Redfire Metallic
105k miles

1989 Mustang GT Cobra Convertible
43k miles
Reply With Quote
  #23  
Old 08-16-2003, 03:10 PM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
brookspw

And the answer was?
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page