Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-26-2002, 05:56 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: NY
Posts: 160
ABS light on 94 E420

Guys,
my ABS light comes on intermitently, ABS works fine and I have a feeling I need to replace the sensor. Is anyone familiar with this problem, location of the sensor?

Thanks, YO
__________________
'94 E420 ///AMG
Mono-White
AMG Body Kit
18" Brabus IV's w/Pirelli Nero's
Clear corners
Burl Wood Shifter
Sport Wood Wheel
Avantgarde Grille
Remus exhaust
Reply With Quote
  #2  
Old 05-26-2002, 06:30 PM
Michael's Avatar
Veteran
 
Join Date: Jul 1999
Location: CT, USA
Posts: 2,699
Maybe need to just clean the wheel speed sensors? I'd pull the front ones-they're easy to get to, 2 screws hold each in place...look behind your backing plate-follow the wire
__________________
"If everything seems under control, you're simply not going fast enough" --Mario Andretti

Michael
1995 E500 street car
1986 Porsche 944 Turbo S track car
Reply With Quote
  #3  
Old 05-26-2002, 06:33 PM
blackmercedes's Avatar
Just a guy
 
Join Date: Dec 2000
Location: St. Albert, Alberta, Canada
Posts: 3,492
Very common for an intermittant ABS light to indicate a charging system problem. Too low voltage won't allow the ABS pump to operate properly, so the ABS faults when the charging system is beginning to fail.

Usually, ABS sensor problems are shown as ABS "functioning" at very slow speeds.

Try cleaning the ABS sensors, but unlikely...

I would have the charging system load tested first, as this is usually the problem that causes the symptom you have described.
__________________
John Shellenberg
1998 C230 "Black Betty" 240K

http://img31.exs.cx/img31/4050/tophat6.gif
Reply With Quote
  #4  
Old 05-26-2002, 07:37 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
< described. >>

Along with checking the fuse on top of the Over Voltage Relay.....
Reply With Quote
  #5  
Old 05-26-2002, 07:53 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Yury.
Scratch my last post...just noticed you have the 420---- no OVP
Reply With Quote
  #6  
Old 05-30-2002, 09:56 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: NY
Posts: 160
blackmercedes,

do you know the location for the ABS sensor ?

thanks to all for replying !

YO
__________________
'94 E420 ///AMG
Mono-White
AMG Body Kit
18" Brabus IV's w/Pirelli Nero's
Clear corners
Burl Wood Shifter
Sport Wood Wheel
Avantgarde Grille
Remus exhaust
Reply With Quote
  #7  
Old 05-31-2002, 12:23 AM
blackmercedes's Avatar
Just a guy
 
Join Date: Dec 2000
Location: St. Albert, Alberta, Canada
Posts: 3,492
Wires leading to the hub...follow 'em.
__________________
John Shellenberg
1998 C230 "Black Betty" 240K

http://img31.exs.cx/img31/4050/tophat6.gif
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page