Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-31-2017, 02:29 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9
Many w211 low voltage issue HELP!

My 2007 e350 w211 has been starting to show some issues and I just purchased the MB II to figure some of these issues. First issue has been that the IR remote would only work when at the car. Replaced the batteries and have the tried both remotes and still the same. I checked for error and the MB II error was supply voltage of the control unit is too low????? Don't understand

Reply With Quote
  #2  
Old 07-31-2017, 07:14 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 7,515
A 07 should have a RF remote not IR. As for low voltage, you need to find the RF receiver and measure voltage at the terminals with the unit plugged in.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-02-2017, 10:18 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9
Thanks for the help 97 SL320. I have tried to find this reciever for some time and no luck. It seems that most of the faults have been low voltage issue. I have a 6 month old MB battery and the charging system is working fine. Could the second battery be going bad and where do I find this module?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-02-2017, 11:32 PM
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: The slums of Beverly Hills
Posts: 6,450
Quote:
Originally Posted by lotusing View Post
My 2007 e350 w211 has been starting to show some issues and I just purchased the MB II to figure some of these issues. First issue has been that the IR remote would only work when at the car. Replaced the batteries and have the tried both remotes and still the same. I checked for error and the MB II error was supply voltage of the control unit is too low????? Don't understand
With the MB II, check the "actual values" for voltage at idle and driving around. You should see 13.8-14.5v depending on the situation at all time. Your alternator might not be charging sufficiently.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-03-2017, 11:57 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9
Thanks for your help. I did do that and those are the values I am getting. This is why I am confused.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-06-2017, 09:52 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9
It seems that I have no help on this one. I have tried this forum on this about a month ago and no one helped me with that post. seems to be an odd problem.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-07-2017, 06:44 AM
JimFreeh's Avatar
Benz addict
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hampton Roads, Virginia
Posts: 3,353
Quote:
Originally Posted by lotusing View Post
It seems that I have no help on this one. I have tried this forum on this about a month ago and no one helped me with that post. seems to be an odd problem.

Well, part of the problem is that your car is too "new".

Lots of members here think a W123 is the ultimate Mercedes, and have no experience on the newer cars. Until a significant number of people own, and work on, the newer models, group knowledge is going to remain thin.

In my case, I own newer MBs, and my familiarity with them is directly correlated with the problems I encounter. Fortunately, the newer cars have, for me at least, not proven to be too problematic so far.

Jim
__________________
14 E250 BlueTEC black
94 E320 Cabriolet Emerald green
85 300TD 4 spd manual dark blue
Reply With Quote
  #8  
Old 08-07-2017, 05:51 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9
Thanks for the explanation Jim, I had an idea it could be that. Do you know of another forum that you think would be better with newer cars? It not a major problem or I would have gone to the dealer at this point.
Thanks again
Franco
Reply With Quote
  #9  
Old 08-07-2017, 07:14 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 7,515
Another site is benzworld , it seems to have more traffic. I think there is another one that I can't remember the name of.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page