Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-03-2017, 09:52 AM
ayrtonsenna's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 194
1988 300SEL trouble starting/doesn't stay running

hello all,

I've got a 1988 300SEL that has been very well maintained despite the 260k miles on the clock. Ran well, until recently. Now it won't start, and once it does come to life it will drive very roughly for five feet before shutting off again. So far, I've replaced:

air filter
spark plugs
plug wires
cap
rotor
fuel filter (next to fuel tank)
ignition coil

Any ideas on the next route I should take? I've owned diesels for many years now, this is my first gasser benz.

__________________
1980 240D, 197580 miles - "The Stuttgart Stomper"
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2017, 10:29 AM
Diseasel300's Avatar
Registered User
 
Join Date: May 2016
Location: Texas Hill Country
Posts: 5,193
Sounds like a fuel delivery problem. It's worth checking the fuel pump relay, it's a common failure item. Do a google search on the issue and you should find several different articles on what to look for and how to test it.
__________________
'11 Honda Accord EX - "The Daily" 70K
'83 500SL Euro - "The Money Pit" 116K
'91 350SD - "Diseasel Jr." 173K
'94 BMW 525i - "The Red Car" 180k
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2017, 10:59 AM
dynalow's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,599
Quote:
Originally Posted by Diseasel300 View Post
Sounds like a fuel delivery problem. It's worth checking the fuel pump relay, it's a common failure item. Do a google search on the issue and you should find several different articles on what to look for and how to test it.
That was my first thought too. I had erratic stalling problems with my 88 300ce M103 until it finally quit. Dealer installed new FPR. Problem solved for about 4 years.
Started stalling erratically again about 5 years ago. Dealer replaced ignition wires, rotor & coil & it's been running fine ever since. So, go figure. Same symptoms; different causes.
If it regularly starts but quits immediately, could also be a clogged filter in the line maybe? Hope it's not the fuel distributor. That's a pricey part. I had a rough idle when I first bought the car and the dealer switched the fuel distributor with one from a yard 190E2.6. He told me I'd eventually have to replace it. That was 16 years ago. Knock on wood.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2017, 11:02 AM
Mike Murrell's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 2,574
Pull MAS relay - jumper ports 1 & 2 - if car starts and runs - you need a new MAS.

__________________
Mike Murrell
1991 300-SEL - Model 126
M103 - SOHC
"Fräulein"
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page