Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-30-2002, 03:49 PM
blackmercedes's Avatar
Just a guy
 
Join Date: Dec 2000
Location: St. Albert, Alberta, Canada
Posts: 3,492
Funky outside temp display problem solved.

Yesterday, the outside temperature display on the C230 was locked at +15C. This was regardless of the actual temp being about 26C.

I called the dealer, and explained that the display seemed "locked." I had checked the sensor output through the diagnostics mode on the ACC panel, and the sensor was reading the proper temp, just not displaying it properly.

I shut the car off for a while, and came back. Same thing. Well, the dealer explained that they'd have to replace the sensor, the display, and a whole bunch of other parts.

Since they can't get the car in for two weeks, I thought I'd try something kinda novel. I pulled fuses 19 and 30, which are instrument panel fuses. I waited about 1 minute, and replaced them. Guess what? The outside temp display works just fine again. No problems encountered.

Microsoft would be proud! I just "reset" it...
__________________
John Shellenberg
1998 C230 "Black Betty" 240K

http://img31.exs.cx/img31/4050/tophat6.gif
Reply With Quote
  #2  
Old 05-30-2002, 04:07 PM
jsmith's Avatar
Ronin
 
Join Date: Aug 2001
Location: At Sea
Posts: 1,729
next thing is to wire a keyboard to the fuse box so one can do the Bill Gates three finger salute (ctrl + alt + del). i ought to try this trick if there is a similar set of fuses in my car. strange but with the onset of 70 - 80 degree weather my lcd panel, which has been winking in and out, is now on solid. i have not been able to isolate this gremlin in my car. i even replaced the thermistor to no avail...
__________________
joE
1993 300e-2.8
- gone now <sigh>
"Do not adjust your mind, it's reality that's malfunctioning"
http://banners.wunderground.com/bann...L/Key_West.gif
Reply With Quote
  #3  
Old 05-30-2002, 05:09 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2000
Location: Saugus, CA USA
Posts: 1,989
I've been thinking mine may have been "locking up" too. Maybe I'll try reseting mine, thanks for the tip.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page