Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-25-1999, 08:53 PM
towhook
Guest
 
Posts: n/a
The engine on my '84 190E died suddenly while idling and I have'nt been able to get it restarted. I thought it was the coil so I replaced it..wrong. I've got voltage at the switching unit, the plug to the distributor ohm's out ok (per the spec's in Haynes), I'm getting fuel to the injectors. The plugs and wires are good. I could use some ideas on what to check next. Prior to the car dying, it began to run sluggish, little power and then would surge back to full power.

Dave Allred
dla@travelin.com

  #2  
Old 04-25-1999, 09:51 PM
M.B.DOC
Guest
 
Posts: n/a
The power for the fuel computer comes from the "over voltage" relay, these relays cause problems like yours all of the time. Also there is a vacuum hose for the idle valve that comes loose from the bottom of the intake manifold.
  #3  
Old 04-25-1999, 10:54 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
I saw the wires that connect to the EHA both broken off at the connector on a 190 the other day. It was weird but I found that someone had taken off the valve cover and neglected to reinstall the tie strap on the harness on top of the engine so the harness just shook all the time!! Let us know what it was.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #4  
Old 04-27-1999, 11:52 PM
towhook
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the tips. I replaced the over voltage relay but unfortunately it didn't fix it. Still won't start. Could this problem be the CIS? I need to check the timing to see if it's off. Can the idle valve become clogged and prevent starting? Can the EHA be tested?
  #5  
Old 04-28-1999, 11:53 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
Have you actually seen the plug fire when you turn the engine over?? Take out a new plug and insert it into the wire end and ground the other end to the block and turn over the engine. You should see a spark. Also I have seen these engine sling out the timming chain so it could have jumped timming. (I hope not but it's possible)

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
190E 2.3L - hard to start newmercedesguy Tech Help 5 06-28-2009 07:21 PM
ticking noise at start up 85 190e tunk Tech Help 9 04-04-2008 11:10 PM
190e Hard to start, anyone know solution? rbort Tech Help 2 06-28-2004 01:58 PM
190e fails start on first try toddro Tech Help 7 09-25-2003 08:52 PM
190E take a while to start 190E Tech Help 2 08-29-2001 12:29 PM



All times are GMT -4. The time now is 01:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page