Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2002, 10:54 PM
Registered User
Join Date: Aug 2001
Location: Milford, DE
Posts: 1,385
A/C - high low side pressure

I have a 93 400e with a factory R134 A/C system.

AC works ok but not get really cold, I'm getting dash vent temps in the low/mid 50's. Sight glass check show refrigerant levels are OK.

My high side pressures seem to be fine - 190 to 250 PSI depending on ambient temps and airflow thru the condensor but my low side pressure seems to be a bit too high. It reads 41-44 PSI. My other cars with R134 systems have low pressure side readings of 30-34 PSI. The compressor cycles on and off but seems to be running about 95% of the time the A/C is on.

I'm thinking a stuck/faulty expansion valve could be causing the high readings... Any other possible causes? Or opinions?

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page