Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-06-2002, 11:18 PM
Posts: n/a
flasher relay

My 1995 e320 has had flasher/hazard/intermittent wiper problems. Basically all of the above come and go. I figure it is the combo relay, but I don't think the part has failed because all of the above work about 40% of the time. I checked the relay -- it seems to not sit tightly in its socket. If i wiggle the relay, i can get the flashers to both work and not work. Will the problem likely be fixed with a new relay in the same socket? Does it matter if my temp. fix is a piece of paper towel jammed between relays to hold this one tightly in place? Don't know if that is safe or not, but it seems to do the trick.

Thanks in advance.
Reply With Quote
Old 06-07-2002, 03:53 AM
Ashman's Avatar
Service Advisor
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
try swapping the relay with another and see if it fits tighter. if not, you maybe to to modify the socket a bit by trying to tighten the connectors that attach to the relay.

It may also be a loose wire in the wiring area below the relay

'92 300CE - Sold
2004 C240 - C7 Wheels
2015 ML350 - P1, Pano, Ash poplar wood, Sport Dinamica interior, Running Boards Keyless go.
Reply With Quote
Old 06-08-2002, 09:39 AM
MB FRAU's Avatar
Registered User
Join Date: Feb 2002
Location: Indianapolis
Posts: 39

The same relay on our '93 400E began acting up over about a 4 month period and one day just finally died. We made the replacement and all has been fine since.

Since you have an issue with the relay being loose follow Ashman's advice and swap it out if you can. That is what we did before getting the replacement just to make sure we were replacing the correct part. (that's one of the benefits of having two cars with "some" of the same parts!)

Joint Owner of:
'93 400E (80k miles)
- Smoke Silver/Parchment
'93 300CE Cabriolet (43K miles)
-Midnight Blue/Parchment
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 09:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page