Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-07-2002, 08:14 PM
AusMB
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy Help, my car isn't starting

Over the last week I have been taking the water pump off and and other bits around it.(eg, radiator, fan, belt tensioner, belt ect.) I also gave the engine bay a good clean. Today I got everything back on and started it. It had a very rough idle and was rough up to about 2500rpm and then smooth out but still wasnt perfect. The engine started to cough and got more rough. The engine started to die so I tried to rev it but the engine died. When the engine died a big cloud of fuel vapour came out of the air intake. I tried to start it but no good. It fired a couple of times but never started.
The car hasn't been driven for about 3-4 weeks and the fuel tank is a bit less than 1/4 full. Can someone please help as I am really looking forward to driven her again.
PS thanks for all of the help you have supplied on taking the water pump out.

1988 300E (Euro) A/C Auto 280,000kms
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2002, 11:52 PM
Holson Adi's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: Boston, MA
Posts: 2,561
Hi!

Have you tried some fuel system cleaner? My mechanic swears by Techron Concentrate or something like that. I even used it for my diesel...

I would start by emptying the fuel tank and starting with fresh gas.
__________________
2008 BMW 335i Coupe
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2002, 12:34 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 326
Moisture in the distributor cap and/ or crossed plug wires will cause that to happen.
__________________
Scott Diener
89 300E
93 300E
92 Volvo 740 Wagon aka "Mutt mover"
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2002, 12:14 AM
AusMB
Guest
 
Posts: n/a
Talking

Well i got it started today. The way i did it was that i jumped started it. As soon as the computer got more voltage it started. The battery is a bit old so i am going to replace it.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page