Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2002, 07:24 PM
Registered User
Join Date: May 2000
Location: Georgetown, MA
Posts: 84
86 2.3 engine loping

I have a 1986 230E Euro. It is a 300E with a 982 2.3 engine which is similar to the 190E non 16v 2.3. The engine has developed a kind of surging on accelaration. Recent tune up. New filters and new CIS sensor. The surging is like pressing on the accelarator releasing and pressing again. I have checked all wiring, vacuum and all sensors on the thermo block. Sometimes when accelarating from idle it will shake until it starts moving. Any thoughts would be greatly appreciated. I am at wits end. With 130K it is due for valve seals but the oil consumption is not excessive. Quart every 1200 miles.
Reply With Quote
Old 06-12-2002, 07:55 PM
it leaks, its german
Join Date: Mar 2002
Location: raleigh nc
Posts: 1,111
Just went through this with a 300te, vacum leak at the throttle body, small leak at the ISC motor, o2 our of range and slow, and coolant temp sensor dead.

Project Smoker, '87 603 powered wagon
Hauler, 96 CTD can you say torque?
Toy 73 Cougar xr7 convertible
Acme Automotive Inc.
Raleigh NC
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 01:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page