Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-26-1999, 03:11 PM
Stephen
Guest
 
Posts: n/a
I have a 1976 280s. 116 body type. This car has the automatic climate control. The type has temp control thumb wheel, 5 vertical buttons, and an on/off switch for the compressor. The blower should run with the comp switch in off. It does not.

Comp switch OFF... blower will not run in auto lo, auto hi, or defog. Blower runs in defrost at max speed.

Comp switch ON... blower operates as needed in all modes. blower speed varies as needed. after about 15 minutes, in auto lo or auto hi, the blower stops working. I can make the blower run again by going to defrost mode for about 1 minute, then going back to auto lo or auto hi and the fan will run for 10-15 minutes more. I can also make the blower run by turning the temp wheel down to 65. I just discovered this today. The blower will come back on in 10 to 15 seconds of lowering the temp wheel to 65.

The master vaccumn servo valve was replaced last summer. The climate control panel is original.

Any thoughts, questions, comments or help would be greatly appreciated.

Thanks

Stephen
  #2  
Old 05-26-1999, 10:30 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
More than likely you have a vacuum leak somewhere??? It is really difficult to properly diagnose these. I suggest a pro!

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intermittent A/C problem 260E mrbrokerman Tech Help 10 05-19-2006 08:13 PM
Diagnosis of blower problem gemoore Tech Help 1 04-28-2004 10:06 AM
560sel Aux Fan - A/C Problem moedip Tech Help 27 07-09-2003 12:31 PM
Intermitent A/C Problem ? Aija Tech Help 8 07-22-2002 12:36 PM



All times are GMT -4. The time now is 09:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page