Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-19-2002, 05:21 PM
Registered User
Join Date: Mar 2002
Location: Venezuela
Posts: 40
O2 sensor

Today i replaced the O2 senson on my 1989 560sl in the process i fond that the sensor was not hook up the cables were just not connected, i will try it an see if it runs diferent now, the question is should the c/e ligth be on, acctually it looks like is not working, do i have to take the wheel of to get the cluster out to check the bulb?. I would gess the reason the did it is couse we did not have unleaded until a couple of year ago an you know what happens to the cat if you run lead. any ways i am using unleaded now but i still don have a cat, an not thinkig about gettin one.
89 560SL
78 172N
98 EV11
Reply With Quote
Old 07-19-2002, 06:06 PM
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
If you aren't running a cat, then there is not a lot of reason for using the O2 sensor. Your car wouldn't have a check engine light. If it was a US model with cat it would have had a O2 sensor light. It should light when the sensor is disconnected for a time.
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page