Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-28-2002, 11:01 PM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
'87 190E 2.3 bad idle and poor running: Solved!

The '87 190E 2.3 I have been looking at for my daughter has been running VERY poorly. We change the rotor, cap, plub wires, did the leaking water pump, changed the relay with the fuse in the top, bled the injector lines and even added a bottle of Techron.

Still ran VERY poorly. Then, something caught my eye on one of the great posts on this site: It said "add even two bottles of Techron if you think the fuel injectors are really dirty" .... so I did. I let the car idle for about 5 minutes. I raced the engine a little bit .... let it run some more. I brought the RPMs up to about 2,500 and then I heard a sound kind of like a soft "phlup" ... and WOW! The engine runs sweet and the terrible trans problems are no more.

Thanks guys!
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2002, 11:05 AM
mb82
Guest
 
Posts: n/a
once or twice

Just curious, did you add the next Techron to the
same tank of fuel ( to have a richer blend ) or did
you do it over again on the next tank of fuel.

Orn
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2002, 12:14 PM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
I added the second Techron to the same tank of fuel.
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page