Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-27-2002, 04:41 PM
sunil190e-1.8's Avatar
Registered User
Join Date: Jun 2002
Location: uk
Posts: 236
missing on 190e

my car displayed some wierd symptoms today-while i was driving along and then when ii took my foot off the gas pedal-the car started jerking or missing as if it was going to stall but luckily it did not--any ideas as to what is causing this??-or can someone point me in the direction of where a possible answer lies or maybe someone has experienced this-please help.
Reply With Quote
Old 08-28-2002, 04:28 PM
Posts: n/a
Possibly the Fuel Pump Relay going out.

Reply With Quote
Old 08-28-2002, 04:34 PM
sunil190e-1.8's Avatar
Registered User
Join Date: Jun 2002
Location: uk
Posts: 236
thanks brian for your reply.
did you have a similar problem?
today, the car has been fine-no jerking or missing.
Reply With Quote
Old 08-28-2002, 07:31 PM
Registered User
Join Date: Jan 2002
Location: England
Posts: 1,841
In my opinion, definitely not the fuel pump relay. This relay will only stop the fuel pump from running if it fails. When off the throttle and above around 1500rpm, no fuel is delivered to the engine anyway (no point if engine is not being needed to produce power), the engine is just turned round by the turning of the wheels. So if you are experiencing problems in these conditions, it's unlikely to be fuel-pressure related.

The fuel pump relays *can* fail in these (mine did), and the symptoms were, sometimes the fuel pump would not run when you switched the ignition on (should buzz from rear for 1-2 seconds, and continually when running), and the result was the car had no fuel pressure and wouldn't start. New relay = 75, I just opened mine and soldered a broken joint. No problems since.
The relay never suddenly switched the pump off while driving in my case, and would be unlikely to cause the jerking you described.

Is/was the car fine when 'on' the gas?

2.5-16v 1990 90,000m Astral Silver
2.0E 8v 1986 107,000m Black 2nd owner
Reply With Quote
Old 08-29-2002, 03:32 AM
sunil190e-1.8's Avatar
Registered User
Join Date: Jun 2002
Location: uk
Posts: 236
thanks pentoman for your reply.
the car was fine while the foot was on the accelerator pedal.
the car is now running ok.
the car had been sitting for 3 weeks while i was on hols.
perhaps, it was water in the fuel or some electrical problem which has since resolved itself.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page