Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2002, 09:39 PM
Posts: n/a
190e smog test problem

my 1985 190e 2.3 failed California smog. The readings that failed were HC - 203 at 15 mph and 223 at 25 mph vs 135 and 110 max. the CO measurements were 2.17 at 15 mph and 2.05 at 25 mph vs max of .83 and .63. I think it could be just fuel injection adjustments (running too rich). Please provide some insite if you would. Thanks.
Reply With Quote
Old 09-12-2002, 08:22 AM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Either someone has adjusted the mixture so rich that the O2 sensor can't control the mixture OR the O2 sensor isn't working at all.
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
Old 09-14-2002, 10:51 AM
Posts: n/a
Thanks alot M.B.Doc. That is exactly what happened, the mixture on the FI was too rich. After adjustment the car passed smog with flying colors.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page