Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2002, 04:00 PM
Registered User
Join Date: Sep 2002
Location: San Diego, CA
Posts: 64
The Fonz.. lights come on when I hit the dash on my '88 300E

1988 300E (OE Becker radio)

I spent some time checking prior threads and was out of luck. I kept coming up with solutions referencing fiber optics and red fuses behind the instrument cluster. I think I may just have a loose connection or something. I was wondering if anyone had any experience with this problem with their climate control center:

Lights on the push buttons are half on and half off. When I the right side of the climate control/radio cluster the right side lights go on for the climate control. When I hit the left side the left side lights go on and the tape deck function lights go on (tape deck was DOA when I bought the car)

-Also, on Fastlane, what is the name of the heaterhose that goes from the back of the head (driver's side) into the fire wall?

-Crutchfield sells a wiring harness for the oem radio replacement, has anybody used this harness?


Reply With Quote
Old 09-23-2002, 05:58 PM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785
I have some experiences like yours...

1. Your climate control could have some broken solders. However, most likely, the lightbulbs on your climate control unit are loose or about to go. To replace, remove the wood cover (2 screws on top of the radio area). You will see a couple of tiny aluminum foil covering a couple of holes. That is were the lightbulbs are. Get a couple of replacement lightbulbs from the dealer. Get a rubber hose the size of the lightbulbs. Use the rubber hose to"hook and remove" the lightbulbs. Do the opposite to install the new ones. Of course there is the pro way to do it, disassembly, removal and replacement of the lightbulbs. I did it the easy way. It works!
2. I bought mine at the dealer. The number is on the hose, though. It is not expensive.
3. I used the harness. Perfect fit. It is free if you buy a car stereo from them.
Good luck!
'86 300E
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page