Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-27-2002, 07:09 PM
klaus kallas's Avatar
Registered User
Join Date: Jan 2001
Location: Clayton, NC
Posts: 489
Tip for a no-start M103 engine.......

This is kind of a simple thing, but it happened to me a few years back and it might be useful info to someone else.

My mother-in-law called and said her 300E wouldn't start. I was out of town, so she had it towed back to her house. When I got back, I went and looked around on it for a few minutes before she said it had backfired when she had last shut it off. Checked the vacuum hoses and sure enough the hose running from the intake to the idle control valve had popped off. Stuck it on and fired right up.

That's it! I only mention it because it is kind of hard to notice in its position under the fuel distributor. If your car backfired, and won't restart, this is a good first check!!
'07 R320 CDI " Manta Ray"
'62 300d Adenauer-350 Chevy - "Max"
'04 Sprinter
'12 VW Passat TDI 6/speed
'03 Dodge Ram 3500 - "Clifford, the big red Dodge" - Cummins w/6-speed
'68 Mustang fastback
'55 T-bird
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 01:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page