Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2002, 10:19 PM
Registered User
Join Date: Nov 2002
Location: bluffton, south carolina
Posts: 5
two problems

I have two malfunctions on my car and would appreciate any help.

1. my anti theft system is not working. The doors still lock and unlock with the button on the dash but the red light is not turning on I checked the fuses and they are all ok. The starter disabler is still working but no horn or lights are going off when I tested the system.

2. my heated seats are also not working the light on the switches also are not turning on and the fuses are ok.

3. (I know I said 2 problems but I just remembered this one) While changing my air filter one of the little metal clips touched something on the body and I heard something make a small click noise then when I turned my car on my srs light is staying on for a couple of minutes.

Any help would be greatly appreciated. I'm pretty good on cars ( and f-18s ) but I don't want to just start tearing things apart unless I have to.
Reply With Quote
Old 11-17-2002, 10:21 PM
Registered User
Join Date: Nov 2002
Location: bluffton, south carolina
Posts: 5
Bye the way I drive a 1995 c36 amg
Reply With Quote
Old 11-18-2002, 08:17 AM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
When the SRS light stays on for 2 minutes there is a front seat belt buckle fault. To find the fault a scanner must read the code & then re-set the MIL light.

On the alarm system the starter interlock is done thru the central locking. Would check to see if the alarm ECU is un-plugged.
The alarn ECU is in the trunk just forward of the spare tire.

The heated seat system uses 2 fuses, # 21 & 25. The heated seat relay(computer) controls the operation.
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
Old 11-18-2002, 06:37 PM
Registered User
Join Date: Nov 2002
Location: bluffton, south carolina
Posts: 5
Ok I found the alarm brain and it was unplugged I connected it back on and still nothing. Does it need to be reset somehow. I checked the fuses in the engine comparment and they are all still ok. I really appreciate all the help I can get. Thanks
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 01:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page