Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-27-2002, 04:30 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
97 E320 Will Not Start

The car had an accident, it has only 12000 miles, both air bags deployed, no demade to the engine, it seems to have lots of fuel comming to the main valve just before injectors.
What can i do to start the car?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2002, 04:57 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Does the starter motor work?? OR is it the starter motor works but the engine won't fire?
Do the red/green lights on the mirror flash when you try starting the engine?
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2002, 05:53 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
When I purchased the car the rearview mirror was disconected, I reconected it back, no red or green light flashing.
The engine is firing but it will not start .

Thank you
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2002, 06:56 PM
Live to Learn
 
Join Date: Mar 2002
Location: Raleigh NC
Posts: 145
When you are cranking the car, is the check engine light illuminated?
It should be on as the engine is cranking or the ME control module has no power supply or is bad.
These cars were common to have one of the connectors on the k40 relay to come off ever so slightly.
This or a k40 relay that is bad could cause that problem.

Brian
__________________
Mercedes Benz Master Tech
ASE Master Technician
Diagnostic Technician
Owner of "Behind the Star Inc."
Raleigh NC.
www.behindthestar.com
brian@behindthestar.com
Reply With Quote
  #5  
Old 11-27-2002, 08:42 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
Hi
The check engine light is on while cranking , by the way wher would i find that relay, so far i have not seen any relays on this car.
Thank you
Reply With Quote
  #6  
Old 11-28-2002, 01:18 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
any hel appreciated
Reply With Quote
  #7  
Old 11-28-2002, 01:42 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
please help, sorry for mistakes in previous post
Reply With Quote
  #8  
Old 11-28-2002, 11:51 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
This is easy. You either test or have someone else test. Can you test???

If you can't find any relays, I would have someone else test. First test is what is missing. Do you know what needs to be there? Spark, fuel, compression, and the timing of such. Which is missing? From the previous replies I'm only guessing that the starter works.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #9  
Old 11-28-2002, 01:55 PM
Live to Learn
 
Join Date: Mar 2002
Location: Raleigh NC
Posts: 145
K40 relay is under the hood near base of windshield on pass side.
It is under a black cover that has 4 phillips screws holding it down.
The relay is easy to spot as it has fuses plugged into it and numerous connectors.
That is as easy as I can explainit.

Brian
__________________
Mercedes Benz Master Tech
ASE Master Technician
Diagnostic Technician
Owner of "Behind the Star Inc."
Raleigh NC.
www.behindthestar.com
brian@behindthestar.com
Reply With Quote
  #10  
Old 11-28-2002, 04:30 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
I opened the black box, one of the 15 amp fuses was burnt, I replaced it (it was the very first one counting from the fender)
The car still does not want to start, any other ideas appreciated
Reply With Quote
  #11  
Old 12-03-2002, 03:08 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
I removed the spark plugs , they are wet from gasoline, i test the power for spark on spakplug it is there , the injectors are receiving impulse for injecting fuel but the car still does not start
Reply With Quote
  #12  
Old 12-03-2002, 05:58 PM
Live to Learn
 
Join Date: Mar 2002
Location: Raleigh NC
Posts: 145
The plugs should not be wet. That may be the problem, fouled plugs.
Brian
__________________
Mercedes Benz Master Tech
ASE Master Technician
Diagnostic Technician
Owner of "Behind the Star Inc."
Raleigh NC.
www.behindthestar.com
brian@behindthestar.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page