Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2002, 02:37 AM
Registered User
Join Date: Dec 2002
Posts: 1
300E cold shift problem from 1st gear when cold !!!

I have a 300E 1992 and in the morning when the auto- tranmission is cold it doesnt shift up into 2. gear for at least 1/4 mile.

After that everything is perfect till the transmission is cold again!!

I checked oil level and got transmission oilchange and filterchange, I also tried the shift cable cable adjustment but doesnt resolve any of my cold shift problems.

Anybody had a similar problem or knows the solution.......

Thank you.....Witold
Reply With Quote
Old 12-11-2002, 05:38 AM
Registered User
Join Date: Jun 2002
Location: Cumming Ga.
Posts: 238
This is normal operation of the upshift delay . It does this to help speed up the warming up of the catalytic convertor.
Mercedes Benz Master Tech
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page