Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-17-2002, 08:09 PM
Posts: n/a
Question 1995 E320 Cranks but will not start - some times

I have a 1995 E320 with 77k miles. Several times over the past 12 months I have had problems with starting. Engine cranks but will not start. In most cases I let it sit for 45 to 60 minutes and it starts right up. Seems to be getting worse.

I had it towed to indepent shop. No spark out of all three coils. Checked grounds, seem to be OK. (no problem with fuel). Car sat over night and started up. They are suggesting HFM unit and sent me to Dealer.

Does anyone have any ideas?

Thanks in advance.
Reply With Quote
Old 12-17-2002, 08:11 PM
engatwork's Avatar
Join Date: May 2000
Location: Soperton, Ga. USA
Posts: 11,246
Is it an original wiring harness? Do a search on "wiring harness" and read all about it. If it is the original harness it may be time for a new one.
Reply With Quote
Old 12-17-2002, 08:37 PM
Registered User
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,768
First check is OVP Relay..
See if it has been up-graded to the new part # 000-540-67-45..
Next time it does not start, tap relay and re-try..
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page