Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-12-1999, 02:47 PM
Posts: n/a
I have bought a '92 190E 2.3 with 45.000 km's (27.OOO miles) and I need help in a few questions:

1. The car is running like new but takes a few seconds to start when you turn the key. The seller said that is normal in this car. He said that is a "cold" car żis that true?

2. I would really appreciate as well if somebody can tell me same suggestions to obtain the best of my engine with an automatic transmission, this is my first car with it (automatics are not very usual in Madrid) and I am not sure if I use it well.

3. There is a good web site with inf. about the W201.

Thanks in advance for your help,
Old 09-12-1999, 07:28 PM
Posts: n/a
Pedro, low miles, er low kilometers, sounds like a good find. First the transmission: should be serviced every 30,000 miles, so you are right about there. Chage the filter and the pan gasket, and be sure that the torque converter is also drained. Best not to neglect this if you plan on keeping it for a long time.
Hard start? 2-3 seconds of cranking time would be considered normal, the fuel pressure has to build up. If it was my new 7-8 year old car, I would replace the fuel filter and add a can of 'dry gas' to be sure there is not any moisture in the fuel tank, especially because the car has been sitting around alot, I put that many miles on my car every year! It is also a good time to check the spark plugs, good chance they are the originals, Bosch only please....

Old 09-12-1999, 09:37 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
There are may Q&A on this site. Use the search funcion for this . Use 190 or 190E and see what you get.

1987 16V

Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1987 Mercedes 190e 2.3 and Overvoltage Protection Relay Eidetic57 Tech Help 3 12-13-2004 12:07 PM
190E low idle when cold pentoman Tech Help 2 11-13-2004 08:02 AM
190e 2.3 No Heat marcus318 Tech Help 1 12-04-2003 09:03 PM
190E 2.3 Trans haasman Tech Help 6 02-10-2003 07:31 PM
1986 190e 2.3 16v Cosworth transplant paulwf Tech Help 4 05-29-2001 06:04 AM

All times are GMT -4. The time now is 06:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page