Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2002, 09:41 PM
J Korff
Posts: n/a
420 SEL One cylinder skips at warm idle.

The number 5 cylinder begins to skip about 30 seconds after the car is started. Idle is 900 rpm. I checked spark, changed the distributor cap and rotor, switched plug wires and switched plugs with no improvement
The cylinder seems to kick in at about 1500-2000 rpms both under load and without load. but as the engine gets warmer (normal temp) acceleration is sluggish and it sounds like the engine is starving. I removed the fuel lines from the #5 cylinder and the #4 cylinder and the fuel flow seems to be about the same for both at idle. The fuel line to #5 does not seem to be restricted.

I am certain that spark is not the problem.
Any suggestions?
Reply With Quote
Old 12-21-2002, 11:05 PM
Registered User
Join Date: Jun 2000
Location: Dubai, United Arab Emirates
Posts: 238
Pull the spark plug and see if it is oiling up, might be a valve guide seal, mine did exactly this. Does it puff out a small amount of blue smoke after it has idled for a few minutes ? Just a thought . . .
1993 190E 2.0L (Euro.) sold
1991. 500 SEL (Euro.)
1991. 300 CE (Euro.) sold
1993. 500 E (U.S. spec.)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 11:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page