Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-27-2002, 12:45 PM
John Paul
Posts: n/a
Question 1997 E320 trans shifting

I bought a 1997 E320 just over a year ago. Just turned 58,000k miles. I've noticed a slight lag when the transmission shifts. Let me explain: when passsing someone if I push accelerator pedal all the way down it seems that the rpms shoot up right away and there is about a 1 second lag before the trans downshifts. Also, when I floor the car from a stop there seems to be the same lag when shifting from 1st to 2nd.
Reply With Quote
Old 12-27-2002, 03:20 PM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785
When was the last time you change the transmission fluid?

You can start there. You may also have a vacuum leak. Any other symptoms/work on the car recently?
'86 300E
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page