Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2003, 04:53 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Kingsport, TN
Posts: 375
glove box removal on W126

Hi everybody,
I took off the glovebox today on my 1987 420 SEL looking for that blower that gets the air to the temp. sensor next to the dome light.
As I had some trouble with pulling the box out until I realized what kept the box in, I thought I might help others in the future by posting 3 little pictures.
First the 7 connectors that hold the box in,
second the catch, that is screwed in with 2 small Philips-head screws and
third the plastic block that sits on top of the box behind the latch. That is the one that gave me trouble. The upper part of the glovebox needs to be pushed down so that this block can clear the latch part.
Hope the pictures will appear in order and make everything clear.
Reinhard Kreutzer
Attached Thumbnails
glove box removal on W126-cropped-fastener.jpg  

Last edited by RKreutzer; 01-03-2003 at 06:12 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2003, 04:59 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Kingsport, TN
Posts: 375
Picture Nr. 2
Attached Thumbnails
glove box removal on W126-cropped-latch.jpg  
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2003, 05:00 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Kingsport, TN
Posts: 375
Picture Nr. 3, the block on top of the outside of the box
Attached Thumbnails
glove box removal on W126-cropped-insert.jpg  
Reply With Quote
  #4  
Old 01-03-2003, 06:01 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 19,759
Great description.

I'll add that you have to pull the glove box light out of it's holder then shove it back in the hole or pull the wires and remove it.

Sixto
91 300SE
87 300SDL
83 300SD
Reply With Quote
  #5  
Old 01-03-2003, 06:10 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Kingsport, TN
Posts: 375
You are right, Sixto, I completely forgot the light.
It snapped right out when prying with a small screwdriver and I pulled it out first, but later on pushed it through the hole in.
Thanks for the addition.
Reinhard Kreutzer
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2003, 05:20 PM
PaulH's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Annapolis,Md
Posts: 431
Smile

Thanks for the info. By the way RK, did you find a bad motor or that the tubing had become disconnected?
__________________
Paul 1987 300 SDL; 2000 ML; '69 MGB; '68 VW Fastback
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page