Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-25-2003, 09:30 AM
Posts: n/a
Question 86 190e stalls

My 86 190e stalls upon acceleration after driving for about 5 minutes. After restarting it runs fine for about another 3-5 minutes and then the same story all over again. I have replaced the coil, fuel pump, fuel relay, fuel filter, and pressure regulator. Would the OVP be a suspect here? Any help would be aprreciated !!!

Reply With Quote
Old 01-25-2003, 10:28 AM
Registered User
Join Date: Aug 2002
Location: Central Asia
Posts: 104
There may be many things causing the car to stall upon acceleration. You say that the car starts right up after stalling and this seems like an electronic problem. When you accelerate you step on the air and the air-flow meter drops, tells the computer to reachen the fuel. If your potentiometer (air-flow meter's variable resistance meter) is bad, it will have a nonlinear resistancecurve. The bad potentiometer will make the injection control computer mad and it will shut down also shutting down the car. This happened to me and right now I have the potentiometer disconnected. Every time I connect it my car stalls upon acceleration. You will have slower acceleration (no burning rubber) but no other problems with it disconnected.
Fuel pump relay can also be causing this problem. Try jumping pins 87 and 30 of the fuel pump relay. This will make the fuel pump work all the time. Then, drive the car and see if the car will stall.
Here is how the parts look.
Red circle - potentiometer,
green circle-fuel pressure regulator.

Hope this helps.
Attached Thumbnails
86 190e stalls-potentiometer.jpg  
1989 230E, 8v, 166.000 km, updated to 94/95 trunk & hood
2002 Daewoo Nexia 50.000 km
1987 VW Jetta GLE 16V, Recaro seats
1982 Volvo 240 DL (lovely car!)
and few more american cars.
Reply With Quote
Old 01-28-2003, 09:47 PM
Renny Lin
Posts: n/a
I have the similar problems like yours-start fine,engine stall
after 3-5 min, and restart again. Same like you I changed many electric part. Finally, changed the oxygen sensor with cable together passing thru the front passenge seat, the stalling
was gone. Hope this will help you.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page