Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-30-2003, 05:41 AM
Posts: n/a
engine starts in 'Drive'....... what's the fix?

yesterday i almost did something very embarassing. i was cleaning the car and needed to turn on the engine, i did this outside the car, thinking that automatics only ever start up in Park. much to my surprise the car lurched forward and only my extremely quick reactions and athletic prowess (read: lucky grab) saved my pride and joy and the front gate from being destroyed!!!

what has gone wrong to allow this and how can i fix it, as this is a disaster waiting to happen.

thanks jb
Reply With Quote
Old 01-30-2003, 06:59 AM
Registered User
Join Date: Jan 2002
Location: England
Posts: 1,841
There's a neutral safety switch near the shifter somewhere - guess you'rs has a problem.

Not sure exactly how it works or where it is, but it's a start. Can't be too complex methinks.
2.5-16v 1990 90,000m Astral Silver
2.0E 8v 1986 107,000m Black 2nd owner
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 04:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page