Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2003, 02:13 AM
Registered User
Join Date: Apr 2000
Posts: 412
Low oil pressure reading hot

My 1990 190e 2.6 just started reading low to zero oil pressure at idle when warmed up in drive. I get 1/2 bar in neutral. Sometimes the reading is about 1/4 bar sometimes a hair above zero in drive warmed up. I suspect the gauge or sending unit. The oil pressure was fine at 1 bar all the time until a week ago. The oil has been changed every 3000 miles and the engine is a virgin at 240,000k. I don't think yhe oil pump will break down that fast, I will change the oil and see what happens. Any suggestions would be appreciated.
1990 190E 2.6
1996 Grand Voyager 3.3
1985 Mustang GT 5.0 5 SPD
1982 Suzuki GS 750T
Reply With Quote
Old 03-08-2003, 02:18 AM
Senior Member
Join Date: Sep 2002
Location: So. Calif.
Posts: 323
FEEL the PLUG on the SENDER to see if it's loose . . .
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 11:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page