Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2003, 04:04 PM
David Mason
Posts: n/a
Smoking E240

My E240 (1999, 50,000miles) blows dense white smoke (which smells like oil) from the exhaust when accelerating. This only happens when it's been run at high speed 70 - 80 mph for 40 minutes or so and you have just decelerated for a while. It then tends to run rough until its restarted, but with little more smoke. It's using oil; 6 litres in 4000 miles, but the coolant level is fine. It's back at the dealer now, who cant duplicate the problem, and claims to be mystified, although the computer shows that cylinder numer one has shut down several times. Is this a valve seal problem (or worse), and if so does anyone know of a similar problem occuring at this sort of mileage?
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page