Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2003, 10:37 PM
Registered User
Join Date: May 1999
Location: Somers, CT
Posts: 73
Temp Guage goes up then drops

I have a 1993 300sd (w140) that has started exhibiting the

I drive at 70mph or so for about an hour. The temp guage
starts to rise from the normal 80-85C to 100 and sometimes
110 degrees C. After a little while, the needle jumps up a
little then drops (literally) back down to normal (80-85 degrees).

I haven't seemed to have lost any coolant. The two fans in
front don't seem to come on.

This has been irratic behavior of the temp guage. I cannot
replicate it at will (ie, drive up a hill, etc.).

Also, I haven't had any issues a lower (non-highway)
Ralph Burnette
1993 300SD (286k + miles)
2000 SL500
2001 ML320
Reply With Quote
Old 03-18-2003, 09:01 AM
Registered User
Join Date: Jan 2003
Location: Epsom Downs, England
Posts: 152
Unless you have any other evidence that the engine is actually running at these temperatures, I'd suspect the gauge or sensor (or wiring between)
Paul Gibbons
'93 320CE
'73 Jensen Interceptor (Resting)
Giant Full Sus Mountain Bike
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page