Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2003, 07:32 PM
Registered User
Join Date: Jun 2001
Posts: 259
Geez, another problem, starter this time.

560sl 205K miles

A couple of weeks ago I started experiencing weirdness on startup. About every third or 4th time I go to start up, the starter would fire for qbout a 1/2 second, then hesitate like it didn't have enough power, then the car would fire right up. Now it does it every other time. Just sort of hesitates like it's seizing up or something then it's jump to life. No weird noises like a bad battery or anything like that.

I'm hoping this isn't a chain symptom or something seizing up? How would you go about diagnosing?


J. Boggs
Reply With Quote
Old 04-01-2003, 08:59 AM
Posts: n/a
You need to start by ensuring that your battery is in good shape and fully charged and in good shape. If it is okay, check the condition of your cables and then do a voltage drop test before replacing the starter.

Generally a starter/alternator shop will do such diagnosis very inexpensively if you are not one to do such things yourself. This is money well spent rather than just blindly replacing such an expensive starter.

Good luck,
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page