Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2003, 03:25 PM
Registered User
Join Date: Mar 2003
Location: Montana
Posts: 65
Blue smoke on startup 117 / stalling

Blue smoke on startup only ... burns 1/2 qt in 1500 miles otherwise with nothing visible after startup... runs rough on startup also.. my guess is valve stem seals and the bit of oil is semi-fouling the plugs causing the rough running for a short amount of time (15-30 seconds) .. 128K miles... 1984 500 SEL... do not know history except mileage checked out on CARFAX. Any other things I should look for? Intermittent stalling also -may be unrelated to above -- will stall going down the highway or sitting at stoplight... kind of acts like frozen fuel line but it is not that... always starts up again sometimes before car is even stopped rolling. REading posts suggests fuel pump relay.. any other thoughts? Thanks... great forum!!

1984 500 SEL [131K]-
1991 GMC Sierra 4X4 XC [162K]- War Pony.
2004 Jeep Liberty Limited [8k]- wife's sled- Belle.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 12:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page