Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-28-2003, 05:01 PM
Registered User
Join Date: Jan 2003
Location: USA
Posts: 699
240D's glow plug light is only UP for about 2 seconds.

Dear friends:

My 1981 240D (manual transmission) is extremely hard to start.
I already did valve adjustments, replaced and flushed spin-on mail filter/inline pre-filter, changed engine oil/power steering but it's still extremely hard to start it with the ignition key. Only a push-start can start it up.

Now I suspect that the glow plug relay does not work properly. I did test all 4 glow plugs and they seemed to be OK (resistance ~ 0.5 - 0.8 Ohms). However, when I turned the ignition key to the #2 position, the glow plug light was only up for about 2 seconds before it was off again. The ambient temperature was about 60-65 Fahrenheit. Is this a symptom of a bad glow plug relay? Do you have any other suggestions (besides a low compression/worn piston rings) ?

BTW, I wonder whether a NEW diesel engine can just start right away when the ignition key is in START position, without needing
any pre-glow time when the ambient temperature is about 60 F
or more?

Thanks in advance for all your precious help.

Best regards,

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page