Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2003, 12:19 AM
Registered User
Join Date: Nov 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 553
240D Running Hot

Recently, my 1982 240D had begun to run hot. As soon as I saw this, I ordered a new thermostat and radiator cap. I flushed the coolant and refilled the system with a 70/30 water MB Antifreeze mixture. Upon filling up the system, I made sure that the coolant/water mixture came out of the bleed tube in the upper radiator hose. The car still runs hot, just under the 100 degrees C mark. I searched and searched this forum without any luck. I read through all of the threads and there doesn't seem to be a solution. Can anyone tell me what I am doing wrong? Thanks!
George Carstens
Reply With Quote
Old 05-02-2003, 03:20 AM
haasman's Avatar
Registered User
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,096

Under 100 C is not necessarily too hot. Does it run steadily at temp? or creep up when climbing hills or fast running or what?

It could be a clogged radiator: After the car has warmed a bit (radiator is warm but not too hot) try feeling around and see if you have any cool spots. Telltale of a clogged radiator.

If the radiator is fairly old try using a hose and blast water from the fan side outwards. Could be a ton of bugs etc.

Try turning the heat on. The fan isn't so important but just the heater core in the loop will act as a secondary radiator. Does the temp go down?

Check the oil cooler as well. Is it hot?

What weight oil are you running?

Oh and does your Aux fan on the front of the radiator turn? On a prior car mine didn't and it turned out to be a mouse house built up under the blades. Cleaned it out (sorry mouse find another house) and not only did the Aux fan work again but the radiator also has more total area to dissipated heat with.

Keep us posted,

'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page