Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-18-2000, 11:26 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 1999
Location: Lynnwood, WA, USA
Posts: 178
My 84' 500SEL exhibit a shakey idle after a run to the redline on 2nd gear.

This happened several times recently after I accelerated to redline on 2nd gear and then proceded to cruise for 10-12 miles in 4th gear between 70 to 80 mph (perfectly smooth running engine) and when I exited the freeway it would shake under 1500rpm. Above 1500 RPM it would smoothed out. The idle would return to normal smooth running after I parked the car for a couple of hours. Any thoughts? Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-18-2000, 10:22 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You are exposing the cis sytem to the top of its range and you may be letting some dirt loose. If you are going to do this, do it more often, and you should be fine/

------------------
Benzmac:
1981 280GE SWB
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2000, 06:44 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 1999
Location: Lynnwood, WA, USA
Posts: 178
Thanks Benzmac. I performed an "Italian tune-up" today and the shake is gone. For good measure I added some Redline injector cleaner before the tune-up. Now it even idle smoother than before
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rough cold idle on 1991 420SEL BENZ-LGB Tech Help 15 06-20-2012 05:18 PM
240D "nailing" & rough idle TedG Tech Help 0 07-28-2004 01:44 PM
my low, rough idle, stall, hot /start solution: E320/300 rvenerac Tech Help 3 11-20-2003 10:59 AM
Idle very rough when cold Hurshi Tech Help 2 02-10-2003 02:21 PM
ROUGH COLD IDLE PROBLEM SOLVED BENZ-LGB Tech Help 12 05-31-2001 01:50 AM



All times are GMT -4. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page