Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-21-2003, 10:35 PM
GDJ GDJ is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 20
dead 280SL 113

1970 280 SL

It all started when....
someone connected the wrong cables to jump start the car.
New Battery, new starter (and solenoid) later... still nothing.
I have power...via interior lights and external lighting, etc. Just nothing at ignition. No cranking whatsoever!
Any ideas of where to look further?

TIA
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2003, 10:40 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Auto Trans ??

If so , check Neutral saftey switch under hood..
Reply With Quote
  #3  
Old 05-21-2003, 11:04 PM
GDJ GDJ is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 20
It is an auto trans....where is the underhood switch located?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-21-2003, 11:30 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Should be on the firewall, near the latch mechanism
Reply With Quote
  #5  
Old 05-22-2003, 11:34 AM
G-Benz's Avatar
Razorback Soccer Dad
 
Join Date: Apr 2001
Location: Dallas/Fort-Worth
Posts: 5,711
Might sound stupid, but I have seen the ground wire to the solenoid bolted onto a threaded part of the solenoid that isn't even an electrical junction. You will not even get a "click" if this happens, even if the dash lights and such come on...
__________________
2009 ML350 (106K) - Family vehicle
2001 CLK430 Cabriolet (80K) - Wife's car
2005 BMW 645CI (138K) - My daily driver
2016 Mustang (32K) - Daughter's car
Reply With Quote
  #6  
Old 05-22-2003, 12:19 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: England
Posts: 1,841
Re: dead 280SL 113

This can be really bad news for electronics.. does the car have any engine electronics? Sorry, this car is 12 years old than me!

Try the vintage mercedes room on this forum if you have no luck right here
__________________
190E's:
2.5-16v 1990 90,000m Astral Silver
2.0E 8v 1986 107,000m Black 2nd owner
http://www.maylane.demon.co.uk/190esmall.jpghttp://www.maylane.demon.co.uk/190esmall2.jpg
Reply With Quote
  #7  
Old 05-22-2003, 02:52 PM
GDJ GDJ is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 20
Thanks to all who responded and here's the update:
No wthere seem to be no lights or power to the car whatsoever.
I followd the positive lead and have live power at the starter, alternator, ignition switch and light switch.
Still, the car is completely dead.
HELP!
Reply With Quote
  #8  
Old 05-22-2003, 03:06 PM
G-Benz's Avatar
Razorback Soccer Dad
 
Join Date: Apr 2001
Location: Dallas/Fort-Worth
Posts: 5,711
I still say it's ground!

Check the ground wires at each of those locations, not just the hot leads.

There is a ignition wire to the starter solenoid that if improperly connected WILL NOT START THE CAR! And it's a small wire, about 16 gauge. It's easy to hook it up the wrong way.
__________________
2009 ML350 (106K) - Family vehicle
2001 CLK430 Cabriolet (80K) - Wife's car
2005 BMW 645CI (138K) - My daily driver
2016 Mustang (32K) - Daughter's car
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page