Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-13-2000, 08:14 AM
Posts: n/a
My '95 C280 runs very hot while in traffic. The fans still come on but only briefly and not enough to bring temperatures back down to normal. Once out of traffic, the temperatures drop back to normal. Temps are about 79*C while driving and over 110*C while sitting in traffic. I've already replaced the temp. switch on top of the t-stat housing but the problem is still there. If I jump the fan switch, the temperature stays cool but the fan constantly runs. Anyone have any ideas or solutions?
Reply With Quote
Old 03-13-2000, 01:12 PM
Senior Member
Join Date: Apr 1999
Location: Walnut,CA,USA
Posts: 554
Go check the aux fan fuse at top off the aux fan relay in side your fuse box,you have to remove fuse box cover use screw driver,relay is green color with blue fuse(15amps)at top.
hope this help.

MB STARS Master Guild Technician,12 years MB tech
6 years independent shop owner
Reply With Quote
Old 03-13-2000, 08:45 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
If the fuse that Stars talked about is blown, replace it with a 20A.

1981 280GE SWB
1987 16V

Reply With Quote
Old 03-14-2000, 10:30 AM
Posts: n/a
I would like to thank to both, MB STARS and BENZMAC, for their help. You were both correct, my fuse on the fan relay was blown.
I have replaced it with new one of 15 Amps for now, but I will put a 20 Amps ASAP.
One more time many thanks for saving me a lot of time and money. The MB dealer was going to charge me around $ 70 , just to talk to me.
They woul not tell me anything unles I took it to them for diagnosys. THANK YOU !!!
Keep up the good work!
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intermittent high idle solved,duh!!!!! petaling Tech Help 0 11-23-2004 07:53 AM
High engine temps SOLVED! BongC36 Performance Paddock 35 10-24-2002 10:50 AM
Aux Fans - My solution DAVID LEE Tech Help 27 10-15-2002 09:31 PM
high speed aux fan operation jsmith Tech Help 5 07-31-2002 05:51 PM
How high is too high? 300SDL Diesel Discussion 5 12-05-2001 11:42 PM

All times are GMT -4. The time now is 05:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page