Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2003, 03:21 PM
sms sms is offline
Registered User
Join Date: Dec 2001
Location: Hartford
Posts: 134
Vibration @ 65mph in sl

I have a 560sl with a very noticeable vibration that I can feel strongly in the drivers seat and somewhat in the steering wheel at 65mph. The car has new tires (oem dimensions), an alignment, and tires have been balanced 2x by an independent shop. I've played the game of moving the wheels from front to back with little change and even used the spare on some suspect wheels which didn't help. Don't believe that it's the drivetrain since car vibrates while in neutral and I've inspected the flex disks and they seem ok.

I must admit that I had a somewhat embarrasing moment this spring when I drove the car for the 1st time after a long winter. Apparently the RF wheel was not appropriately torqed and almost came off while driving. I actually heard banging especially when turning and some of the lug bolts fell off in my driveway. I thought this wheel may have been damaged and swapped it with the spare, but the vibration didn't go away. Any thoughts as to what might be the problem?

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page