Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-21-2003, 11:13 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: PA
Posts: 5,440
Shift Lever won't go into Park.

I put this post in the Diesel section since the car is an '80300SD, but I didn't get any replies that answered my question. So, I will try here.

I just got the 300SD out of the garage for the first time this year and I noticed that the shift lever won't go into park when the engine is running. As soon as the engine is shut off, it goes into park easily.

Anybody have an explanation?

P E H
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2003, 07:18 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Will it go into neutral, into reverse and then not go into park? Or does it not go into reverse also?
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #3  
Old 06-22-2003, 10:43 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: PA
Posts: 5,440
Steve,

The shift lever goes into reverse, neutral, drive, S, and 2, just not PARK when engine is running. As soon as engine stops, it also goes into PARK.

P E H
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2003, 11:36 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
My question was based on the possibility that the hydraulic reverse lock out was stuck. This happens on the later trans.

The only problem I have had with park on the 722.1 trans is not actually engaging. I think that the lever would go to the park position in those cases just no braking was applied.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #5  
Old 06-22-2003, 11:49 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: PA
Posts: 5,440
Steve,

I tried the shift lever tonight with the engine (runnning) and transmission cold and there was no problem getting transmission to go onto PARK.

My wife has the car away until TUE night, so I will try it again then when she gets back and the engine and trans is hot.

P E H
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page