Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2003, 03:33 PM
Registered User
Join Date: Jul 2003
Location: new orleans
Posts: 2
300e loses spark

I've been using the forum for quite some time and never had to post this is the problem
Just picked up a 300e and having some prblems
The car starts fine when cold but once it gets up to tempature it cuts out. no spark comimg out of the coil.It also cuts out on hard acelaration. replaced the coil and no change.Afetr doing a search I came up with Crank sensor,ing. control unit,coil,dis. cap,rotor and ing sw.Did i miss anything or will anything else make it lose spark? Also where is the ing. conrol unit.Thanks
Reply With Quote
Old 07-31-2003, 09:25 PM
zorin's Avatar
Registered User
Join Date: Feb 2003
Location: Ottawa, Canada
Posts: 126
Ignition control unit is on top of the driver side fender, with 3 round plugs on it.
How did you check to find out there is no spark?

'88 Benz 420 SEL
'79 Porsche 911SC ('87 Carrera Engine)
'00 BMW 540 Sports Package
'99 Land Rover Discovery

86 300E - Manual (sold)
88 260E (sold)
84 944 (sold)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page