Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-01-2003, 03:13 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
Dashboard Lights Not Lighting Up

What could be the problem ?

My instrument cluster on my 97 e320 has only one light lighting up at night : only for temperature.

I have checked the balbs and they are o.k. but will not light up.

Your help greatly appreciated

Thank you
__________________
2008 ML320 CDI
2007 GL320 CDI
2005 Audi A6 (sold)
2001 E320 (sold)
2004 lexus RX330 (sold)
2004 Honda CRV (sold)
93 190E 2.6 (sold)
97 E320 (sold)
2000 Honda CRV (sold)
91 350SD (sold)
90 E300 with amg body kit (sold)
83 300sd aqua marine (sold)
81 300sd dark blue (sold)
81 300sd gold (sold)
81 300sd brown (sold)
Reply With Quote
  #2  
Old 08-02-2003, 02:35 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
Has anybody seen this kind of problem?
__________________
2008 ML320 CDI
2007 GL320 CDI
2005 Audi A6 (sold)
2001 E320 (sold)
2004 lexus RX330 (sold)
2004 Honda CRV (sold)
93 190E 2.6 (sold)
97 E320 (sold)
2000 Honda CRV (sold)
91 350SD (sold)
90 E300 with amg body kit (sold)
83 300sd aqua marine (sold)
81 300sd dark blue (sold)
81 300sd gold (sold)
81 300sd brown (sold)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-02-2003, 09:05 AM
Gilly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Evansville WI
Posts: 9,616
How did you check the bulbs?
Are you sure you checked the correct ones?
I've seen it before, but it's always been blown bulbs.

Gilly
Reply With Quote
  #4  
Old 08-02-2003, 09:22 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
I will recheck it again and will let you know

Thanks
__________________
2008 ML320 CDI
2007 GL320 CDI
2005 Audi A6 (sold)
2001 E320 (sold)
2004 lexus RX330 (sold)
2004 Honda CRV (sold)
93 190E 2.6 (sold)
97 E320 (sold)
2000 Honda CRV (sold)
91 350SD (sold)
90 E300 with amg body kit (sold)
83 300sd aqua marine (sold)
81 300sd dark blue (sold)
81 300sd gold (sold)
81 300sd brown (sold)
Reply With Quote
  #5  
Old 08-02-2003, 09:31 AM
Gilly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Evansville WI
Posts: 9,616
The only "good" way to check the bulbs is with an ohm meter or a continuity tester.
There are a couple larger bulbs in there for general illumination of the cluster, unsure if these are also inop or not.
At first I was thinking the dimmer is turned all the way down, but that doesn't explain the exterior temp still working OK.
There are 3 bulbs behind the MFI (multi function indicator), one left, one right, one center, but in TWO rows. One row is clear, one row is red bulbs, this is for when the MFI has a RED warning display. It's rare to see a bad red bulb, concentrate on checking the clear ones, which I believe is the bottom row of bulbs behind the MFI.
The general illumination bulbs I believe have yellow sockets, the sockets are removed and the bulbs replaced seperately. I belive there are only 2 of these type of bulbs, I may be wrong, if I am, then it would be 4 of these type, either 2 or 4. DON'T use regular 198 bulbs in those sockets, you could damage the cluster due to higher amperage draw, plan on getting all required bulbs from an MB part supplier, like your local dealer or Fastlane (this site).

Gilly
Reply With Quote
  #6  
Old 08-02-2003, 09:56 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
I did check with ohm meter, but will check again according to your instruction

thank you
__________________
2008 ML320 CDI
2007 GL320 CDI
2005 Audi A6 (sold)
2001 E320 (sold)
2004 lexus RX330 (sold)
2004 Honda CRV (sold)
93 190E 2.6 (sold)
97 E320 (sold)
2000 Honda CRV (sold)
91 350SD (sold)
90 E300 with amg body kit (sold)
83 300sd aqua marine (sold)
81 300sd dark blue (sold)
81 300sd gold (sold)
81 300sd brown (sold)
Reply With Quote
  #7  
Old 08-06-2003, 02:09 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Austin, Texas
Posts: 179
Thanks Gilly

I was checking the light bulbs without removing them from the cluster , once removed and I checked again I found 2 yellow light bulbs burned.
I replaced them and it is like new again.


Thanks again
__________________
2008 ML320 CDI
2007 GL320 CDI
2005 Audi A6 (sold)
2001 E320 (sold)
2004 lexus RX330 (sold)
2004 Honda CRV (sold)
93 190E 2.6 (sold)
97 E320 (sold)
2000 Honda CRV (sold)
91 350SD (sold)
90 E300 with amg body kit (sold)
83 300sd aqua marine (sold)
81 300sd dark blue (sold)
81 300sd gold (sold)
81 300sd brown (sold)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page