Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-26-2000, 03:10 PM
vagrant77
Guest
 
Posts: n/a
I was wondering if anyone knew what might be wrong with my car... It started having trouble when i was goin up this hill and the car just stopped running. The problem was the the rotor has discinagrated. So i replaced the rotor and distributor cap. Ever since then however my car has been idleing really low and has no power. You have to let the car warm up before you put it into gear or it will stall and to start it most of the time you have to have the accelerator pushed completely. I replaced the coil, plug wires, and plugs to see if it was just bad spark but this did really nothing. I consulted my local Mercedes garage and they told me to try replaceing the cold start valve since i have to let it warm up before it will move...which i have done..but still my car idle's bad and has no power. i have been getting horrible gas milage also... So if anyone could help me in diagnosing the problem it would be appreciated...
Reply With Quote
  #2  
Old 04-26-2000, 09:48 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Be sure to check the fuse in the top of the overvoltage relay. It is behind the battery in the top of a relay (the one with the red top).. Most of the time it is this. What year is your Mercedes??

I have never seen a fautly cold start valve on a Mercedes.

------------------
Benzmac:
Donnie Drummonds
1992 500E (very soon I hope
1981 280GE SWB
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2000, 09:59 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Many times an ignition failure can cause damage to catyltic converter.
Also make sure to check compression.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-26-2000, 10:50 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
I would get a different MB specialist. The cold start valve plays absolutely no part in drivability. Its only works while the starter is engaged and even then for no more than 12 seconds at -20deg C.

I agree with benzmac check the overvoltage protection relay (the first place to check is the fuse).

------------------
Steve Brotherton
Owner 24 bay BSC
Bosch Master, ASE master L1
26 years MB technician

[This message has been edited by stevebfl (edited 04-26-2000).]
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
190E Apparent Loss of Coolant PNW 16 Valver Tech Help 3 10-21-2004 01:06 PM
1986 190E 2.3 8 Valve Idle Air Control Valve mctwin2kman Tech Help 1 07-12-2004 03:34 PM
idle probs, loss of power, valves? bennylo Diesel Discussion 5 04-15-2003 08:56 AM
rough Idle & loss of power DADMAC Tech Help 1 10-03-2001 12:43 PM
m103 190e 2.6 rough idle, oil loss plato Tech Help 2 03-17-2001 01:14 AM



All times are GMT -4. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page