Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-14-2003, 05:43 PM
Registered User
Join Date: Jan 2003
Location: MA
Posts: 114
300E occasional shift problem

Once in a while my car doesn't want to shift out of first gear. It only happens once in a while. Any ideas?

92 300E 165k
Reply With Quote
Old 08-14-2003, 06:05 PM
Meza's Avatar
Registered User
Join Date: Jan 2003
Location: SC
Posts: 148
Check your control pressure cable (kick down cable) for a broken plastic adjuster. It is a white threaded piece by your throttle linkage mechanism. My discription is based on my 93 190e 2.6L. If it is broken, the cable will hang and not retract back to normal position. That usually occurs under kick down.
Good luck,
1993 190E 2.6
Advanced Diesel Systems Test and Research Engineer
Reply With Quote
Old 08-14-2003, 06:05 PM
Registered User
Join Date: Oct 1999
Posts: 1,562
I'd suggest checking the easy stuff first:

>proper trans fluid level
>up to date trans service (filter and fluid)
>properly adjusted bowden cable
>lubed accel linkage
>proper working/adjusted trans modulator and unblocked vaccuum line

...this is a good start- hopefully more folks will chime in.

let us know what turns out
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page