Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-25-2003, 02:38 PM
Posts: n/a
87 300E wont start, I know what the prob. isn't

1. Fuel is going to the engine - pump and relay work fine.
2. Plugs are getting spark
3. Engine refuses to start, fuel is present.
4. Compression is great.
5. It's not flooded, I let it sit for a day, manually drained fuel from intake.

So any clues? The spark appered to be random, but only after several tries when the battery was weak, needed constant jump after that to turn over. Thanks in advance.
Reply With Quote
Old 08-25-2003, 06:56 PM
Registered User
Join Date: Jan 2003
Location: Matthews, NC
Posts: 1,355
Exhaust pluged up.
Disconnect exhaust from manifold and see if it will start.
84 500 SEL (307,xxx miles)
Reply With Quote
Old 08-25-2003, 09:38 PM
Registered User
Join Date: Aug 2001
Location: Evansville, Indiana
Posts: 8,150
OVP relay or dead battery giving too low a voltage when cranking -- if less than 9.5, no ignition.

1972 220D ?? miles
1988 300E 200,012
1987 300D Turbo killed 9/25/07, 275,000 miles
1985 Volvo 740 GLE Turobodiesel 218,000
1972 280 SE 4.5 165, 000 - It runs!
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 11:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page